Ta bort bristningar

Det finns många typer av behandlingar på marknaden mot bristningar. Tänk dock på att ingen av behandlingarna har en bevisad effekt.


Ta bort bristningar

Carboxy therapy är en injektionsbehandling mot bristningar.

Carboxy therapy

Carboxy therapy är en behandlings som sägs kunna ta bort både bristningar och celluliter. Vid denna behandling injiceras små mängder koldioxid (CO2) under huden. Detta ska bland annat stimulera kollagenproduktionen, öka hudens elasticitet och minska linjer.

Pris: Det krävs ungefär 6-12 behandlingar för att få det resultat som du vill ha. En behandling kostar ungefär 1000-2500 kronor beroende på storleken på området och vilken klinik.

Laserbehandlingar

Fractional-laser

Fractional-laser är en laser som minskar bristningarna genom att göra de mindre synliga. Behandlingen går till så att laserpulser skickas in på det behandlade området. Detta ska förbättra färgen på bristningarna och göra huden jämnare. Fractional-laser ökar också kollagen- och elastinproduktionen.

Pris: Priset varierar beroende på hur stort område du vill behandla. Från 2000 kronor upp till 5000 kronor. För ett bra resultat krävs oftast tre behandlingar. Men det är väldigt individuellt.

Beam Perfecta Laser – för röda bristningar

Lasern träffar de röda blodkärlen i bristningarna som hettas upp och på så sätt bildas nytt kollagen. Det nya kollagenet gör att det skapas ny vävnad i bristningarna.

Pris: Denna typ av behandling kostar från 2000 kronor och uppåt. För ett bra resultat krävs minst sex behandlingar.

eMatrix system – för vita bristningar

eMatrix system gör hål i de vita bristningarna och förångar bort vävnaden. Dessa hål läks sedan ihop efter ett par dagar med ny vävnad.

Pris: Varje behandling kostar från 3000 kronor. För ett bra resultat krävs minst fyra behandlingar.

Dermaroller/Skinroller

Denna typ av roller kallas olika beroende på vilken tillverkare det är. Rollern har tusen små mikronålar på sig som du sedan rullar över huden på de områden du vill behandla. Detta ska öka produktionen av kollagen.

Kom ihåg att det är alltid bättre att utföra denna typ av behandling på en klinik än i hemmet, då rollerna kan orsaka infektioner.

Pris: En behandling kostar ungefär 3000 kronor. Det är väldigt individuellt hur många behandlingar du behöver.

Krämer och oljor

Det finns många olika krämer och oljor som säga förebygga och behandla bristningar. Vissa sägs förbättra hudens elasticitet, vilket fungerar motverkande.

Många sägs också vara kollagenersättande. Detta ska hjälpa huden att bygga upp nya vävnad i bristningarna och på så sätt behandla bristningar.